Group Exhibits

Over the past few years, I have participated in group shows at various locations, such as:

Gallery De Wit in Amsterdam

Artless in Amsterdam

Delicatessen in Amsterdam

Old Post Office in Nieuw Vennep

Achter de Ramen in Amsterdam

Kraijenhoff in Amsterdam: Click here for images

 

Announcement of group exhibit at Kraijenhoff, June 2012:

Seasons Galleries 7 April – 9 June 2013

PRESS RELEASE by Wim van Cleef | The show has been extended till September 2013 on the public’s request

“THE BIG BANG (or how to really impress your mother-in-law) Through June 2013

Met ‘The Big Bang’ in Seasons Galleries kan het voorjaar voor de kunstliefhebber pas echt  beginnen –  met een ‘oerknal’: een presentatie waarin met 91 kunstwerken van 35 bij de galerie aangesloten kunstenaars (vergelijkbaar met de befaamde oerknal van de Schepping) een oneindig grote dichtheid is bereikt.

The Big Bang is een zorgvuldig ingerichte Voorjaarssalon met kunstenaars die een fascinatie delen voor de beeldende mogelijkheden van uiteenlopende materialen, technieken en  uitdrukkingsvormen. Hun schilderijen zijn uitgevoerd in (onder meer) olie- en acrylverf, aquarel, caseïne, eitempera en synthetische wax, fluorescerend pigment, gesneden papier en geprepareerde  bloemvormen en we zien daarnaast onder meer ijzer-, steen-  en houtsculpturen.

Deelnemers aan deze expositie gebruiken de verworvenheden van de popart en fundamentele schilderkunst (respectievelijk uit de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw ) met een uitdagende applicatie van actuele motieven en state-of-the-art technieken.

Intense schilderijen met trefzekere organische vormen van Josephine Sloet combineren prachtig met de aquagrond-doeken van Eva Ooms, de expressieve abstractie van Nies de Vuijst en Fenny van de Wal, de ingetogen aquarellen van Eric de Nie en de caseïne-werken van Jan van den Berg. De rasterdoeken van Darren Paul Gallagher resoneren met Jeroen Hennemans gevelwanden. De stad (een raster van straten) blijkt een bron voor uiteenlopende interpretaties: de grafische ‘rasterstad’ van Henneman, de figuratieve   gevelbeelden van Wessel Huisman en de grootsteedse popart van Leen Alting, terwijl de Chinees-Nederlandse kunstenaars Lu Luo en Zhuang Hong Yi een mengeling van high en low culture, Oost en West en traditionele en moderne productietechnieken presenteren – die wellicht ook als popart moet worden gekenschetst).

Bart Kelholts minimalistische bronzen delen een gesloten/open structuur met de gelaagde staal/steen/ijzer beelden van Walter Hellenthal. De digitale foto’s van Victor Schalkwijk en de fotoconstructies van Rob Wagschal resoneren op zichzelf weer met de constructivistische schilderijen van Fred Pollack.

De tentoonstelling presenteert bekend maar ook niet eerder getoond werk. ‘The Big Bang’ biedt een second opinion over eerdere solo-tentoonstellingen in de galerie, maar ook een opmaat naar komende exposities!”

 

Project Groep ARTLESS, April 20-21 2013, Monnickendam

 

ARTLESS, May 31- June 2 2013

Leave a Reply